Før kampen: Start – FK Haugesund

Den siste kampen før alle lagene i 1. divisjon tar tre uker fri. Start er fremdeles ubeseiret og ifølge de siste dagene vil rapportene være veldig støtende. Borte svake Haugesund har hatt en dårlig sesong så langt og kommer til Kristiansand med en veldig skadet tropp.
Sesongen begynner å ta form og du kan endelig begynne å se sammenhenger av hvordan de forskjellige lagene vil plassere seg på bordet. Odd Grenland virker overlegen på toppen med sine 27 poeng etter 5-1-seieren over Bryne i går, mens Start ligger på andreplass med 19 poeng. Bak følger Bryne med 16 poeng, Notodden med 15 poeng, Hønefoss med 14 poeng og Moss med 14 poeng. Ingen flere overraskelser her, kanskje bortsett fra at Sandefjord og muligens Sogndal kunne ha byttet plass med Notodden og / eller Hønefoss. Som utfordrere av Start ser Moss ut til å være det farligste laget med bare ett tap på ni kamper, samtidig som de også har hatt en rekke skader og med full uttelling kunne hatt en betydelig høyere poengfangst.

Start VS FK Haugesund

Start har spilt to kamper den siste uken, som begge har vært av ujevn kvalitet. Rapportene fra Sandnes Idrettspark indikerte en veldig dårlig første omgang, men der laget viste styrke i å komme tilbake fra 2-0-resultat til 2-2 med to mål av Espen Olsen etter at Sandstø valgte å erstatte to menn allerede etter 34 minutter. For en gangs skyld var de veldig ineffektive i motsetning til forrige bortekamper så langt denne sesongen. Sørlendingene hadde en mengde sjanser, men klarte ikke å omgjøre dem til mer enn to mål. Etter at ni kamper er spilt, ligger Start dermed på andreplass med 5-4-0 og totalt 18-8 i målforskjell.

I kampen mot FK Tønsberg leverte de en veldig dårlig første omgang. Med Goodson som spiss og flere av reservene på banen førte FKT faktisk til pause etter å ha scoret av Kim Larsen etter en velspilt omgang. Som i Ulf-kampen tok Sandstø tak og erstattet midtbanespillere Kleiven og Strømstad, Goodson rykket ned som stopper og Mathisen opp som spiss, mens Fevang inntok Børufsen-plassen på venstre ving. Med en Strømstad som ser ut til å ha fått fornyet selvtillit etter å ha vært en av de beste på banen i landskampen mot Uruguay, fikk vertene gradvis mer og mer kontroll over kampen. Scoring av Olsen åtte minutter i omgangen, samt mål av Khalili et kvarter før slutt, gjorde at Start gikk videre til neste runde i cupen i en turnering som dessverre ser ut til å være mindre og mindre prestisjetunge.

Sannsynlig lag:

Kenneth Høie, Rune Nilssen, Branislav Milicevic, Clarence Goodson, Johannes Hardarson, Fredrik Strømstad, Jesper Mathisen, Aram Khalili, Espen Olsen, Geir Ludvig Fevang, Espen Børufsen, Bernt Hulsker, Lars Martin Engedal, Kjetil Kamark, Bård Borgersen, Leif Otto Paulsen, Morten Hæstad, Christer Kleiven, Bruno Rato Silva.

Bare Ole Martin Årst og Martin Borre er ute. Sistnevnte er tilbake på trening, men Start velger å redde ham til over fotballferien. Ellers har det vært en del mindre skader, samt noen spillere som er usikre i forhold til å spille kampen mot FK Haugesund. Kenneth Høie og Bernt Hulsker har begge vært ute i lang periode, i beste fall begge starter, muligens Bernt Hulsker kommer inn under kampen.

Noe usikkerhet i forhold til hvem som starter i mål. Velger du å la Høie hvile nok en kamp, ​​vokter Nilssen buret. I midtforsvaret er det også litt spenning rundt hvem som skal spille. Mathisen har spilt de siste kampene som stopper og gjort en god jobb, men samspillet mellom Goodson og Borgersen i siste runde mot FKT så ut til å være så bra at Sandstø sannsynligvis velger å fortsette med samme par mot Haugesund. Hvis Mathisen derimot blir prioritert, vil trolig Borgersen slutte. Branislav Milicevic viste gode tendenser i cupen på venstre back og mye kan tyde på at han også spiller mot FKH. I så fall blir unggutten Rolf Daniel Vikstøl vraket. På høyre bakside er Engedal-bankfolk. Den sentrale midtbanen vil som vanlig bestå av Kleiven og Strømstad, mens Hæstad tar høyre kant. På venstre ving har ikke Børufsen imponert så langt, heller ikke mot Tønsberg, og Fevang er favoritten til å innta den plassen i dag. På toppen er det litt spenning i forhold til om Hulsker spiller eller ikke. Olsen har endelig begynt å score, mens Khalili ser ut til å være i bedre form enn på lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.