Jan Jönsson blir neste Rosenborg-manager.

Stabak.no has today finally confirmed what has been a badly kept secret for a long time: Jan Jönsson will go to Rosenborg when his contract with Stabæk finishes in December

Stabak.no har i dag endelig bekreftet det som har vært en dårlig bevart hemmelighet i lang tid: Jan Jönsson drar til Rosenborg når kontrakten med Stabæk avsluttes i desember.

Jan Jönsson har vært i Stabæk i 5 år, og ledet laget fra Adeccoliga til å vinne Tippeligaen i 2008. Jönsson ble tildelt Kniksen-prisen for sin prestasjon. Nils Arne Eggen, vikartsjef i Rosenborg, var ikke i sitt beste humør etter gårsdagens kamp mot Stabæk, til tross for Morten Moldskred sene seiersmål, hans første denne sesongen. (se ham nekte spillerne å feire foran de reisende fansen)

Ryktene sier det at Eggen helst hadde trent Rosenborg lenger enn de 5 månedene som er igjen. Stabæk er ute av Europa League før den har startet skikkelig, de tapte på borte mål etter å ha spilt 2-2 i Telenor Arena i kveld (3-3 på aggreate) mot Dnjepr Mogilev, Molde tapte 2-1 mot Jelgava, men deres 1- 0-seier i Molde forrige uke sikret seieren på aggregerte.

Rosenborg går til slutt på det og slo Linfield 2-0 på Lerkendal Stadion i Champeons League, og de møter de svenske dobbeltmestrene AIK i neste kamp. 17 år gamle Markus Henriksen scoret det viktige 2-0-målet. Så VM er over, og Norge vant ikke denne gangen heller. Å, det stemmer, vi kvalifiserte oss ikke engang. Men nå er vi tilbake og klar start på den lange veien til Euro 2012.

viktigste i norsk fotball

Det viktigste som har skjedd i norsk fotball mens verdens øyne har vært rettet mot Sør-Afrika og Jimmy Jump er at FK Lyn endelig er erklært konkurs. Og klubben som har spilt regelmessig i Eliteserien den siste tiden, må starte på nytt i 8. divisjon. Spillerne har mistet jobben, og det eneste som er igjen er 7000 supportere og historien om en av de første fotballklubbene i Norge.

Stian Lyngstad, det 18 år gamle Lillestrøm-talentet, brakk beinet i helgens kamp mot Rosenborg, og vil være ute en stund, dårlige nyheter for gutten som kanskje er det største back-talentet i Norge akkurat nå. Chelsea, United og Lyon ønsker alle å signere Anthony Annan, den 23 år gamle Rosenborg-spilleren gjorde det bra i Sør-Afrika sammen med Ghana, og verdien hans vil ha økt ytterligere. Rosenborg er fortsatt på topp i ligaen, med Tromsø, Aalesund, Vålerenga og Viking som følger.

Dette er kvartfinalen i norgescupen:

Ranheim IL – Strømsgodset IF
Rosenborg BK – IK Start
Follo Fotball – Sogndal IL
Odd Grenland – Viking FK
Kampene spilles 14. eller 15. august.

Leave a Reply

Your email address will not be published.