En titt på alternative investeringer

Investeringsporteføljen din vil typisk inneholde konvensjonelle investeringer som aksjer og obligasjoner, begge like viktige deler av en solid, langsiktig investeringsstrategi. Men det er mange andre mindre typiske investeringer som kan supplere porteføljen din og gi deg muligheter til å redusere noen av effektene av markedssvingninger. Vurder alternative investeringer som råvarer, hedgefond, aksjefond med alternative strategier og futures for å runde av porteføljen din.

Hva er alternative investeringer?


Alternative investeringer er aktivaklasser som vanligvis ikke beveger seg sammen med tradisjonelle aksje- og rentemarkeder. De følger vanligvis sine egne sykluser. Som et resultat har alternative aktivaklasser lav korrelasjon med standard aktivaklasser; derfor kan de bidra til å diversifisere porteføljen din ved å redusere den totale volatiliteten til porteføljen når tradisjonelle aktivaklasser som aksjer og obligasjoner gir dårlige resultater.

Historisk sett har alternative investeringer vært begrenset til enkeltpersoner med høy nettoverdi og institusjonelle investorer, men i disse dager er de langt mer tilgjengelige for et bredere publikum. Alternative investeringer spenner fra eiendom til hedgefond til råvarer og kan utfylle en rekke investeringsstrategier. Imidlertid er de utformet for å utfylle en velfundert portefølje i stedet for å tjene som fokuspunktet for porteføljen.

De fleste tiltrekkes av alternative investeringer fordi de kan gi høyere avkastning enn tradisjonelle investeringer, men merk at potensielt høyere avkastning også kan ha høyere risiko med seg. Det som er viktig å merke seg er at alternative investeringer kan være mer illikvide enn deres konvensjonelle motparter – de kan ikke selges uten videre som aksjer og obligasjoner – og noen må kanskje holdes i en lengre tidshorisont. I tillegg kan det være unike avgifter eller skattemessige konsekvenser.

Alternative investeringsalternativer for porteføljen din


Det er mange investeringsprodukter tilgjengelig i dag, og noen ganger kan det være vanskelig å tydelig identifisere hvilke investeringer som er konvensjonelle eller alternative. Men nedenfor er en liste over vanlige alternative investeringer sammen med deres potensielle fordeler og risikoer.

Gull


Å inkludere en liten del av porteføljen din mot edle metaller som gull eller sølv kan motvirke ytelsen til andre eiendeler i porteføljen som aksjer og obligasjoner, fordi edle metaller vanligvis ikke beveger seg i takt med konvensjonelle investeringer.

Gull blir vanligvis sett på som en sikring mot inflasjon og valutasvingninger. Så når inflasjon påvirker kjøpekraften til en valuta – si at dollaren svekkes mot euroen – har gullprisene en tendens til å stige. Som et resultat plasserer investorer pengene sine i gull under økonomiske og markedsmessige nedgangstider.

Investering i gull kan oppnås på flere måter, inkludert futuresfond, børshandlede fond, aksjefond, barer og mynter. Likevel, siden edle metaller utgjør en liten sektor, endrer prisene seg ofte dramatisk. Denne typen volatilitet kan skape muligheter for investorer i form av høy avkastning, men det kan like mye resultere i dramatiske tap.

Hedgefondtilbud


Hedgefond har historisk sett kun vært tilgjengelige for personer og institusjoner med høy nettoverdi. Hedgefond er investeringspooler som forvalter penger for institusjoner som banker, forsikringsselskaper, samt enkeltpersoner som oppfyller den føderale definisjonen av en “kvalifisert kjøper” når det gjelder nettoverdi og inntekt.

Hedgefond er typisk organisert som kommandittselskap der fondsforvalterne er generelle partnere og investorene er kommandittselskaper. Hedgefondinvesteringer har en tendens til å ha begrenset likviditet på planlagt basis som et resultat av disse alternative investeringene er underlagt spesielle regulatoriske krav som er forskjellige fra verdipapirfond.

Fond av hedgefond investerer i en rekke hedgefond med mange ulike strategier og aktivaklasser med det formål å redusere den samlede fondsrisikoen gjennom økt diversifisering. Fund of hedge funds er tilgjengelige for investorer som oppfyller de akkrediterte nettoverdistandardene på minst 1 million dollar. Avgiftene til hedgefond er høyere på grunn av typen porteføljestyring og økte handelskostnader.

Fund of hedge funds er registrert hos SEC under Investment Company Act av 1940 og som verdipapirer under Securities Act av 1933. De kan også komme i form av et privat tilbud som må overholde strengere akkrediterte investorstandarder. Fund of hedge funds kan være kompliserte investeringsinstrumenter som ofte bruker innflytelse, mangler åpenhet, kan være underlagt restriksjoner og kan inkludere annen spekulativ praksis.

Verdipapirfond med alternative strategier


Verdipapirfond tilbys i mange aktivakategorier, inkludert eiendom og råvarer. Noen aksjefond kan etterligne hedgefondstrategier og kan være et godt alternativ hvis du er interessert i alternative investeringer, men ikke oppfyller de akkrediterte investorstandardene.

I motsetning til hedgefond og fond av hedgefond med høyere avgifter og mulig begrenset likviditet, er disse typene verdipapirfond relativt lave kostnader og er svært likvide – de kan enkelt kjøpes eller selges i et offentlig marked. Som et resultat er de tilgjengelige for et bredere spekter av investorer, og derfor er aksjefond med alternative strategier forbudt ved lov å bruke høy giring for å øke avkastningen, slik det er vanlig med mange hedgefond.

Ikke desto mindre bruker alternative verdipapirfond aspekter ved hedgefondinvesteringer, for eksempel bruk av både lang- og kortinvesteringstaktikker, handel med komplekse derivatprodukter og shortsalg. Hvis du er en investor som ønsker å hjelpe til med å oppveie markedssvingninger eller spesifikke sektorsvingninger og du forstår risikoen som kan være involvert ved å investere i alternative investeringer, kan alternative aksjefond være noe du bør vurdere å legge til porteføljen din.

Administrerte futures-fond


Administrerte futures-fond er dannet med det formål å investere eiendeler i investeringsinstrumenter og handelsstrategier som anses passende av råvarehandelsrådgivere (CTAs). Disse spesialiserte pengeforvalterne bruker futures, terminer, opsjonskontrakter og andre derivatprodukter som handles i amerikanske og globale markeder som sine investeringsinstrumenter. CTAer må være lisensiert og er underlagt forskriftene til National Futures Association og Commodities Trading Futures Commission (CFTC).

Administrerte futures er spekulative av natur, involverer høy risiko, kan ha høyere avgifter og har begrenset likviditet. Ikke desto mindre har administrerte futuresinvesteringer vært populære investeringer for personer med høy nettoverdi og institusjonelle investorer de siste tiårene. Deres appell kommer fra deres evne til å gi investorer større porteføljemangfold ved å øke eksponeringen mot globale investeringsmuligheter og andre sektorer som råvarer.

Det er flere kategorier av administrerte futures når det gjelder struktur og investeringsmål. De kan være tilgjengelige for investorer i form av et privat tilbud underlagt høyere akkrediterte investorstandarder i henhold til Regulation D-retningslinjene i Securities Act av 1933.

Eiendomsinvesteringsfond


En populær type alternativ investering er næringseiendom. Inntil nylig har kommersiell eiendom for det meste vært utilgjengelig for detaljinvestorer og ble mye likt av personer med høy nettoverdi og institusjonelle investorer på grunn av potensielt høyere avkastning og diversifiseringsegenskaper. Siden starten av eiendomsinvesteringsfond (REITs), har investering i kommersiell eiendom blitt tilgjengelig for et bredere spekter av investorer.

REITs samler penger fra investorer og investerer midlene i eiendommer som spenner fra kontorbygg til leilighetskomplekser til sykehus og varehus. REITs tilbys investorer i to former: handlet og ikke-omsatt. Begge tilbyr eksponering mot næringseiendommer.

Børsnoterte REIT-er kan enkelt kjøpes og selges på daglig basis på et aktivt annenhåndsmarked. Imidlertid har de en tendens til å være mer flyktige.

Ikke-omsatte REIT-er er illikvide investeringer som passer for investorer med en langsiktig investeringstidshorisont på minst 5 til 10 år. Ikke-omsatte REIT-er er ikke på linje med aksje- og obligasjonsmarkedsbevegelser, så de gir stor diversifisering til en portefølje.

Andre alternativer


Alternative investeringer kan også inkludere eiendeler som kunst, edelstener, sjeldne samleobjekter og antikviteter. I tillegg regnes venturekapitalfond som alternative investeringer. Disse alternative investeringene kan bidra til å gi investorer ekstra diversifisering og kan bidra til å balansere ytelsen på tvers av ulike markedssvingninger.

Vurdere alternative investeringer


Alternative investeringer kan potensielt øke porteføljens avkastning samtidig som de hjelper deg med å redusere markedseksponeringen og den totale porteføljevolatiliteten. Men på grunn av mangel på et annenhåndsmarked for enkelte alternative investeringer og begrenset likviditet for andre, samt høyere risiko forbundet med dem, bør alternative investeringer brukes som komplement til tradisjonelle porteføljer bestående av aksjer og renteinstrumenter.

Dessuten, fordi alternative investeringer ofte krever mer profesjonell ledelse enn konvensjonelle investeringer, er det viktig å se til erfarne pengeforvaltere for å få hjelp, for eksempel finansrådgiveren din.

Alternative investeringer inkluderer gull, eiendom, hedgefond, fond av hedgefond, råvarer sammen med andre og brukes vanligvis til å runde av porteføljens ytelse fordi alternative investeringer vanligvis ikke er korrelert til tradisjonelle markeder som aksjer og rente.

Alternative investeringer er ofte illikvide, med lengre investeringstidshorisonter og har høyere risiko, og krever ofte profesjonelle pengeforvaltere.

Investorer må oppfylle kriterier skissert av loven, alt fra produkt til produkt, for å kunne dra nytte av alternative investeringsmuligheter.

Alternative investeringer bør generelt brukes for å komplementere eksisterende porteføljer og strategier som hovedsakelig består av aksjer og renteprodukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.