Forstå de viktigste investeringskonseptene

Det er alltid bra å ha minst et grunnleggende grunnlag for grunnleggende investeringskunnskap enten du er en nybegynner til å investere eller jobber med en profesjonell finansiell rådgiver. Grunnen er enkel: Du vil sannsynligvis være mer komfortabel med å investere pengene dine hvis du forstår språket og de grunnleggende prinsippene for å investere. Ved å kombinere det grunnleggende med det du ønsker å få ut av investeringsstrategien din, vil du bli bemyndiget til å ta økonomiske beslutninger selv mer selvsikker og også være mer engasjert og interaktiv med din finansielle rådgiver.

Nedenfor er noen grunnleggende prinsipper som du bør være i stand til å forstå og anvende når du er ute etter å potensielt investere pengene dine eller vurdere en investeringsmulighet. Du vil finne at de viktigste punktene knyttet til investering er ganske logiske og krever bare sunn fornuft. Det første trinnet er å ta beslutningen om å begynne å investere. Hvis du aldri har investert pengene dine, er du sannsynligvis ikke komfortabel med å ta investeringsbeslutninger eller bevegelser i markedet fordi du har liten eller ingen erfaring. Det er alltid vanskelig å finne et sted å begynne. Selv om du finner en pålitelig finansiell rådgiver, er det fortsatt verdt tiden din til å utdanne deg selv, slik at du kan delta i prosessen med å investere pengene dine og slik at du kanskje kan stille gode spørsmål. Jo mer du forstår årsakene bak rådene du

Ikke la deg skremme av finansspråket

Hvis du slår på TV-en til et finansnettverk, ikke bekymre deg for at du ikke kan forstå finanspersonell med en gang. Mye av det de sier kan faktisk koke ned til enkle økonomiske konsepter. Sørg for at du stiller din økonomiske rådgiver spørsmålene som angår deg, slik at du blir mer komfortabel når du investerer.

IRA-er er beholdere for investeringer – de er ikke investeringer i seg selv

Det første området med forvirring som de fleste nye investorer blir forvirret over, er rundt pensjonsbilene og planene de måtte ha. Hvis en investor har en individuell pensjonskonto (IRA), en 401(k)-plan fra jobben eller en annen pensjons-type plan på jobben, bør du forstå forskjellene mellom alle kontoene du har og de faktiske investeringene du har innenfor disse. kontoer. Din IRA eller 401(k) er bare en beholder som huser investeringene dine som bringer med seg noen skattemessige fordeler.

Forstå aksjer og obligasjoner

Nesten hver portefølje inneholder denne typen aktivaklasser. Hvis du kjøper en aksje i et selskap, kjøper du en andel av selskapets inntjening. Du blir aksjonær og eier samtidig av selskapet. Dette betyr ganske enkelt at du har egenkapital i selskapet og selskapets fremtid – klar til å gå opp og ned med selskapets opp- og nedturer. Hvis selskapet gjør det bra, vil aksjene dine gå bra og øke i verdi. Hvis selskapet ikke går bra eller mislykkes, kan du miste verdi i investeringen din.

Kjøper du obligasjoner blir du kreditor i selskapet. Du låner rett og slett ut penger til selskapet. Så du blir ikke aksjonær eller eier av selskapet/obligasjonsutstederen. Hvis selskapet mislykkes, vil du tape beløpet på lånet ditt til selskapet. Imidlertid er risikoen for å tape investeringen til obligasjonseier mindre enn risikoen for eiere/aksjonærer. Begrunnelsen bak dette er at for å holde seg i virksomhet og ha tilgang til midler for å finansiere fremtidig ekspansjon eller vekst, må selskapet ha en god kredittvurdering. Videre beskytter loven et selskaps obligasjonseiere over dets aksjonærer dersom selskapet går konkurs.

Aksjer anses å være aksjeinvesteringer, fordi de gir investoren en eierandel i selskapet, mens obligasjoner omtales som renteinvesteringer eller gjeldsinstrumenter. Et aksjefond, for eksempel, kan investere i et hvilket som helst antall eller kombinasjon av aksjer og obligasjoner.

Ikke legg alle eggene dine i én kurv

Et viktig investeringsprinsipp av alle er ikke å investere alle eller mesteparten av pengene dine i én investering.

Inkluder flere og varierende typer investeringer i porteføljen din. Det er mange aktivaklasser som aksjer, obligasjoner, edle metaller, råvarer, kunst, eiendom og så videre. Kontanter er faktisk også en aktivaklasse. Det inkluderer valuta, kontantalternativer og pengemarkedsinstrumenter. Individuelle aktivaklasser er også delt inn i mer presise investeringer som små selskapsaksjer, store selskapsaksjer eller obligasjoner utstedt av kommuner, eller obligasjoner utstedt av US Treasury.

De ulike aktivaklassene går opp og ned til forskjellige tider og med ulik hastighet. Hensikten med en diversifisert portefølje er å dempe opp- og nedturer ved å jevne ut volatiliteten i en portefølje. Hvis noen investeringer mister verdi i en bestemt periode, vil andre øke i verdi samtidig. Så det overordnede målet er å sørge for at vinnerne kompenserer for taperne, noe som kan minimere virkningen av samlede tap i porteføljen din fra en enkelt investering. Målet du vil ha med din finansielle rådgiver er å hjelpe deg med å finne den rette balansen mellom aktivaklassene i porteføljen din gitt dine investeringsmål, risikotoleranse og investeringstidshorisont. Denne prosessen blir ofte referert til som aktivallokering.

Som nevnt tidligere kan hver aktivaklasse internt diversifiseres ytterligere med investeringsalternativer innenfor den klassen. For eksempel, hvis du bestemmer deg for å investere i et finansselskap, men er bekymret for at du kan tape pengene dine ved å sette alt inn i ett enkelt selskap, bør du vurdere å investere i andre selskaper (selskap A, selskap B og selskap C) i stedet for å sette alle eggene dine i én kurv. Selv om diversifisering alene ikke garanterer at du vil tjene penger eller sikre at du ikke mister verdi i porteføljen din, kan det fortsatt hjelpe deg med å administrere mengden risiko du tar eller er villig til å ta.

Erkjenne avveiningen mellom en investerings risiko og avkastning

Risiko blir generelt sett på som muligheten for å tape penger på investeringene dine. Avkastning blir sett på som belønningen du mottar for å gjøre investeringen. Avkastning kan bli funnet ved å måle verdiøkningen på investeringen din fra den opprinnelige investeringskapitalen.

Det er en sammenheng mellom risiko og belønning i finans. Har du lav risikotoleranse, vil du ta mindre risiko ved investering, noe som vil gi lavere mulig avkastning til enhver tid, relativt sett. Den høyeste risikoinvesteringen vil gi muligheten til å gi høy avkastning.

Mellom å ta på seg den høyeste risikoen og den laveste risikoen, søker de fleste investorer å finne den rette balansen mellom risiko og avkastning som han/hun føler seg komfortabel med. Så hvis noen råder deg til å gå inn på en investering som har høy avkastning og som er risikofri, så kan det være for godt til å være sant.

Forstå forskjellen mellom å investere for vekst og å investere for inntekt

Når du har tatt beslutningen om å investere, kan det være lurt å vurdere om målet med porteføljen din er å få den til å øke i verdi ved å øke overtid, eller om det er å produsere en fast inntektsstrøm for deg å supplere din nåværende inntekt, eller er det kanskje en kombinasjon av de to?

Basert på din beslutning vil du enten målrette deg mot vekstorienterte investeringer eller inntektsorienterte. Amerikanske statskasseveksler, for eksempel, gir en vanlig inntektsstrøm for investorer gjennom regelmessige rentebetalinger, og verdien av den opprinnelige hovedstolen din har en tendens til å være mer stabil og sikker i motsetning til en obligasjon utstedt av et nytt programvareselskap. På samme måte er en aksjeinvestering i et større selskap som en IBM generelt mindre risikabelt enn et nytt selskap. Videre kan IBM gi utbytte hvert kvartal til sine investorer som også kan brukes som en inntektsstrøm. Vanligvis reinvesterer nyere selskaper enhver inntekt tilbake i virksomheten for å få den til å vokse. Men hvis et nytt selskap blir vellykket, kan verdien av aksjene dine i det selskapet vokse i mye høyere hastighet enn et etablert selskap.

Enten du er ute etter vekst, inntekt eller begge deler, vil avgjørelsen din helt avhenge av dine individuelle økonomiske og investeringsmål og behov. Og hver type kan spille sin egen rolle i porteføljen din.

Forstå styrken av sammensetning på investeringsavkastningen din

Sammensetning er et viktig investeringsprinsipp. Når du reinvesterer utbytte eller annen investeringsavkastning, begynner du å tjene avkastning på tidligere avkastning.

Tenk på et enkelt eksempel på et vanlig bankinnskuddsbevis (CD) som rulles over til en ny CD inkludert tidligere avkastning hver gang den forfaller. Renter som er opptjent i løpet av CD-ens levetid blir en del av neste periodes sum det renteberegnes på. I begynnelsen, når du først investerer pengene dine, kan det virke som bare en liten snøball. Men etter hvert som tiden går, blir den lille snøballen større på grunn av rentesammensetning på rente. Dette hjelper porteføljen din til å vokse mye raskere.

Du trenger ikke å gå på det alene

Din finansielle rådgiver kan gi deg investeringsveiledningen du trenger, slik at du ikke trenger å stoppe deg selv fra å investere i markedet fordi du føler at du ikke vet nok ennå. Å kjenne til de grunnleggende økonomiske prinsippene, ha god sunn fornuft og ha finansrådgiveren din til å veilede deg på veien kan hjelpe deg med å begynne å evaluere investeringsmuligheter for porteføljen din og hjelpe deg nærmere å nå dine økonomiske mål.

Isakov Planning Groups finansielle rådgivere bringer bransjeledende ressurser og ekspertise for å hjelpe kunder med å forfølge og nå sine mål. Sammen med ekspertmarkedsanalyser fra firmaets øverste investeringsforvaltere , vil din økonomiske rådgiver hos Isakov Planning Group samarbeide med deg for å utvikle og levere skreddersydde løsninger som kan hjelpe deg med å komme på rett spor og til slutt nå dine viktigste mål, enten du ønsker å planlegge for pensjonering, bygg skattefri formue, få barnet ditt gjennom college, eller bygg en varig arv for familien din.

Leave a Reply

Your email address will not be published.