Vellykket investering – hjelper investorer med å unngå vanlige investeringsfeil

De viktigste feilene gjort av investorer

I løpet av flere dusin år med rådgivning til enkeltpersoner og bedrifter har jeg funnet en rekke vanlige feil som har avsporet selv de best lagte økonomiske planene. Jeg tenkte ved å dele dem at jeg kanskje kunne hjelpe andre med å omgå fallgruvene og den negative innvirkningen de kan ha på porteføljen din og langsiktige økonomiske planer.

1. Unnlatelse av å etablere en tidshorisont og investere deretter –

Hvis du har utgifter som må finansieres om 3 år eller mindre, bør du ikke investere pengene for dem i aksjemarkedet eller andre risikable investeringer. Disse pengene bør deles ut av investeringsporteføljen din (pengene øremerket for langsiktig investering) og investeres hensiktsmessig i likvide eiendeler som pengemarkedsfond eller visse rentetilbud. Hvis pengene ikke er nødvendig på 3 år eller mer, bør det etableres en investeringsplan basert på en spesifikk tidshorisont og risikotoleranse for disse midlene.

2. Hvis du ikke klarer å diversifisere porteføljen din grundig –

Mange investorer kjenner til begrepet diversifisering og tror at ved å eie ulike investeringer, blir de diversifisert.Diversifisering av en investeringsportefølje gir god mening på et intuitivt nivå. Det var imidlertid ikke før Harry Markowitz publiserte sin modell for porteføljevalg at dette konseptet ble en formalisert del av sunn investeringspraksis og dannet grunnlaget for dagens Modern Portfolio Theory. Utover dette grunnleggende begrepet diversifisering, er nøkkelen til Markowitz’ premiss åpenbaringen om at risikoen for enhver investering kan reduseres og/eller ytelsen økes ved å danne en portefølje av ulike og ikke-korrelerte eiendeler. Det vil si at det er viktig ikke bare å søke et mangfold av aktivatyper, men også å søke eiendeler som har lave eller nesten null korrelasjoner til hverandre. Det handler ikke om å eie ulike investeringer; det handler om å eie ulike, ikke-korrelerte investeringer.

3. La potensielle skatteimplikasjoner styre investeringsbeslutningene dine –

Mange investorer utsetter å selge en investering som har gått bra uavhengig av hvor god eller dårlig fremtiden ser ut for beholdningen. Svaret deres er: “Jeg må betale skatt hvis jeg selger.” Ved å ikke selge innstilte de seg på å slippe å betale skatt i det hele tatt – vanligvis fordi investeringen begynner på en nedgang og bekymringen deres går over fra å “må betale skatt” til å “å håpe på en snuoperasjon”. Ikke vær redd for å ta litt fortjeneste av bordet. Selv om skatter er et ubehagelig resultat av å investere, foretrekker jeg å se på dem som et positivt tegn da det indikerer at du tjener penger og at investeringsplanen din fungerer.

4. Kjøpe en aksje basert på et “hot tips ” –

For mange investorer lytter til en venns råd fordi han eller hun alltid ser ut til å ha den neste “gode” ideen om å tjene penger. De tar seg ikke tid til å vurdere ideen personlig og hopper inn fordi det bare er noen få tusen dollar de investerer. Dessverre er dette ikke investering – det er gambling. Hvis du vil gamble, gå til Vegas og få i det minste gratis drinker, middag, et show og et rom for risikoen du tar. Enhver investering som vurderes for porteføljen din bør undersøkes grundig og ha bestått en omfattende økonomisk undersøkelse.

5. Forsøk på å time markedet –

Å vente en ekstra dag, uke eller måned for å prøve å kjøpe inn til “riktig pris” fungerer bare ikke. Ingen kan forutsi fremtiden. Hvis de kunne, ville de mest sannsynlig ikke delt denne kunnskapen med deg gratis. Vellykkede investorer bruker tid, tålmodighet og en disiplinert tilnærming for å øke sannsynligheten for å maksimere investeringsavkastningen – ikke prøver å time markedet. Hvis du har gjort forskningen og investeringen er god og oppfyller kriteriene dine, kjøp den, uavhengig av tidspunkt.

6. Unnlatelse av å regelmessig revurdere investeringene dine –

Over tid faller alle investeringsstiler, strategier og typer ut av favør. Så, i likhet med timing av markedet, blir det praktisk talt umulig å vite hva som kommer til å bli “hot” i det neste oksemarkedet og hva som ikke er det. Av denne grunn er det alltid klokt å holde seg oppdatert på investeringene dine for å sikre at de fortsatt er den samme investeringen som du opprinnelig kjøpte (segmentavvik og lederendringer kan være en grunn til at de kan ha endret seg). Hvis investeringene dine utelukkende består av aksjefond, er en årlig gjennomgang et godt sted å starte.

7. Basere investeringsbeslutninger på følelser –

Kanskje aksjemarkedet går gjennom en dårlig tid på grunn av en kortsiktig geopolitisk eller økonomisk hendelse. Hold deg rolig og ta utdannede, gjennomtenkte avgjørelser om hva, om noe, du skal gjøre. Vurder om hendelsen vil påvirke økonomien på lang sikt eller om det bare er en kortsiktig blip. Det beste trekket er ofte ingen bevegelse i det hele tatt. Hvis det er en kortsiktig hendelse, vil mange ganger den smarte, forsiktige investoren foreta ytterligere investeringer fordi den nåværende nedgangen gir dem en utmerket kjøpsmulighet. Nøkkelen til vellykket investering er å ha en disiplinert strategi og holde fast ved den.

8. Ta ut gevinster og utbytte i stedet for å reinvestere –

Når du har realisert gevinster eller fått utbetalinger og utbytter, forsikre deg om at de blir reinvestert tilbake i porteføljen din. Hvis du trekker ut kapitalgevinster, utbytte og renter, vil ikke pengene dine sammensettes like raskt, og dermed etterlates du med en mindre del av vekslepengene. Å la investeringene dine sammensettes er en av hovedprinsippene for vellykket investering.

9. Å eie for mye arbeidsgiveraksjer –

Mange mennesker blir overvektet i arbeidsgiveraksjer på grunn av opsjoner og aksjekjøpsplaner som er gjort tilgjengelig i dagens konkurransedyktige kompensasjonspakker. Selv om dette er gode tillegg til årslønnen, kan de sette en ansatt i en posisjon til å ha for mye penger investert i arbeidsgiverens aksjer. I tillegg er det ganske vanlig at folk investerer i “det de vet” og hva vet du bedre enn selskapet du jobber for? For å forsterke problemet vil mange legge til flere arbeidsgiveraksjer til sine 401k beholdninger og individuelle meglerkontoer. Ikke bare skaper dette et diversifiseringsproblem i deres portefølje, men det utsetter dem også for overdreven enkeltaksjerisiko. En god tommelfingerregel å følge er å sikre at ikke mer enn 5-10 % av hele investeringsporteføljen din er i en enkelt aksje.

10. Følge flokken –

De mest vellykkede av alle investorer beveger seg i motsatt retning av hva alle andre gjør. De kjøper når de fleste selger og selger når alle andre kjøper. Ved å følge denne enkle planen kan du bevare kapitalen din og potensielt omgå neste boble (kan noen huske eiendom, internettaksjer og teknologivekstfond?).

11. Ikke investere i det hele tatt –

På en eller annen måte i dagens samfunn ser det ut til at Mocha Cappuccino Latte har forrang fremfor langsiktig sparing. Vi er et samfunn som ønsker å tilfredsstille «her og nå» i stedet for å sikre fremtiden vår. Det viktige faktum her er at disse to ikke utelukker hverandre. Faktisk er BALANSE nøkkelen i enhver langsiktig bestrebelse, men ved å alltid holde øye med sluttmålet kan du sørge for at det ikke er ute av sinnet mens du metter her og nå.

12. Investering uten en plan –

Å investere uten en plan og mangler disiplinen til å følge den er en sikker måte å redusere sjansene for suksess. Sjansene for å oppnå et langsiktig mål kan økes betraktelig ved å lage en strategi, følge den og jevnlig gjennomgå den ofte nok til at den gjenspeiler eventuelle endringer som har skjedd siden implementeringen. Mange investorer starter med en liten sum penger og begynner å sette den i gang uten en plan. Etter hvert som tiden går, finner de ut at de har en blanding av investeringer i porteføljen sin uten noen klar strategi eller retning. Det er aldri for tidlig å investere, men det er enda bedre å investere tidlig med en plan.

13. Tar for liten risiko –

Noen mennesker ønsker ikke å ta noen risiko og tåler ikke volatiliteten forbundet med risikofylte investeringer. Selv om det kan virke som om du holder pengene dine trygt og sikkert ved å ikke ta risiko, er det mer enn sannsynlig at du ikke er det på grunn av inflasjon. Hvis tidshorisonten din er større enn 5 år, anbefales det at du har ikke mindre enn 25-30 % i vekstinvesteringer (dvs. aksjer) i porteføljen for å avverge effekten av inflasjon. Den faktiske prosentandelen å eie avhenger av mange faktorer, inkludert men ikke begrenset til alder, tidshorisont før penger trengs, nåværende økonomiske situasjon osv. En god generell tommelfingerregel å bruke som utgangspunkt for prosentandelen av egenkapitalen du kan inkludere i porteføljen din er “120 – din alder.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.